Gröna Boden 2017-06-30

Det är fredagskväll och jag låg i soffan och hade otroligt tråkigt.
Gick in på SMHI och DMI för att kolla hur vädret över helgen skulle bli. Visst lördagsmorgonen såg ju väldigt fin ut. Man kanske ska lägga sig tidigt för att stiga upp tidigt och lägga de första timmarna på kusten. Tittar ut genom fönstret. Ser flaggan hänga. Ingen vind alls. Äsch tänkte jag. Upp och ur soffan för att fiska lite nu istället blev min tanke. Så kan jag sova imorgon istället.
Sagt och gjort. Jag upp ur soffan och på med mina Keeper vadare och tog mitt flugspö. Sen bar det av mot havet.
Väl nere vid havet så ligger havet lite mer stilla än vad jag tycker om att det ska göra. Men äsch. Vad gör det. Skönt att bara komma ut och kasta lite. Och det var just det dessa två timmar gick åt till att göra. Det kastades lite. Ingen fisk fångades. Lite tråkigt. Men man kan ju inte få fisk alltid.
Dock såg jag väldigt mycket små fisk hoppa. Så hoppet höll en uppe med att det kanske var STORA fiskar som jagade de små så de kanske skulle hugga på min fluga med. Så var inte fallet dock att något ville hugga på min fluga. Sen om det var stor fisk som jagade den lilla fisken det vågar jag inte svara på.
Men det är bara på det igen nästa gång man kommer ut.
Skitfiske
/Daniel “Paddy” Jensen